Informacijska točka za starejše 65+ in za osebe z oviranostmi


V prostorih Centralne informacijske pisarne Mestne občine Ljubljana na Mačkovi ulici 1, Ljubljana, v Informacijski točki za starejše 65+ in za osebe z oviranostmi so na voljo osnovne informacije o storitvah in aktivnostih, ki so omenjenim skupinam meščank in meščanov na voljo v Mestni občini Ljubljana v času uradnih ur:

- ob ponedeljkih in petkih od 10. do 14. ure in
- ob sredah od 12. do 16. ure.
Za dodatne informacije lahko pokličete na tel. št. 01 / 306 11 74.
E-pošta: 65+@ljubljana.siOskrbovana stanovanja


Oskrbovana stanovanja so namenjena starejšim, ki so še sposobni samostojnega bivanja in niso zainteresirani za namestitev v domu starejših občanov, vendar pa zaradi starosti že potrebujejo določeno pomoč, ali pa bi jo lahko v kratkem potrebovali.

Storitev se izvaja v funkcionalno povezanih in potrebam starejših prilagojenih stanovanjih. V okviru Centra starejših Trnovo je Javni stanovanjski sklad MOL zgradil prvih 60 najemnih oskrbovalnih stanovanj v Ljubljani. Na lokaciji Murgle je zasebni investitor na zemljišču JSS MOL zgradil 65 oskrbovanih stanovanj, v zameno za zemljišče pa je prenesel lastninsko pravico za 12 oskrbovanih stanovanjih na JSS MOL. Ob domu starejših občanov Šiška je v skladu s stanovanjskim programom MOL in aktom o javno zasebnem partnerstvu zasebni investitor zgradil dva objekta, v katerih je okvirno 60 oskrbovanih stanovanj, od tega jih je 10 v lasti MOL.

Več..


Rentni odkup


Rentni odkup se izvaja na podlagi javnega povabila za nakup stanovanj z ustanovitvijo dosmrtne služnosti stanovanja in izplačilom doživljenjske mesečne rente.
Poziv je namenjen prosilcem, starim vsaj 65 let, ki so stanovanje pripravljeni prodati JSS MOL zaradi pomoči pri vzdrževanju stanovanja. Ob prodaji stanovanja se v korist prodajalca ustanovi odplačna neprenosljiva dosmrtna služnost stanovanja, na podlagi katere prodajalec stanovanje uporablja do smrti. Kupnina se izroči zavarovalnici, ki prodajalcu izplačuje mesečno rento, zmanjšano za nadomestilo za nadaljnjo uporabo stanovanja.

Več..


Subvencije


Starejšim najemnikom stanovanj na območju Mestne občine Ljubljana izplačuje Mestna občina Ljubljana na osnovi odločb centrov za socialno delo subvencije najemnin v neprofitnih stanovanjih, namenskih najemnih stanovanjih in tržnih stanovanjih in bivalnih enotah, namenjenih začasnemu reševanju stanovanjskih potreb socialno ogroženih oseb, če izpolnjujejo zakonsko določen dohodkovni cenzus in ostale premoženjske pogoje.


Informacije o postopku: Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve  (seznam in kontakti)

 

p.p.2012
Zarnikova ulica 3, 1104 Ljubljana

Tel. h.c.:   01 306 14 36
Tel. tajništvo:   01 306 14 00
E-pošta:   jss.mol@ljubljana.si

URADNE URE

Glavna pisarna

PON. 8:00-16:00
TOR., ČET. 8:00-15:00
SRE. 8:00-17:00
PET. 8:00-14:00

Strokovne službe

Ponedeljek:

  08:00 do 12:00
13:00 do 16:00
     
Sreda:

  08:00 do 12:00
13:00 do 17:00
 
Petek:
  08:00 do 12:00
     

TELEFONSKI IMENIK >
LOKACIJA >

Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.

Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto izboljšujemo. S tem, ko spletno mesto uporabljate, dovoljujete uporabo teh piškotkov.