X

Izjava o dostopnosti

JSS MOL se zavezuje omogočati dostopnost spletne strani jssmol.si v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij

JSS MOL se zavezuje omogočati dostopnost spletne strani jssmol.si v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (Uradni list RS, št. 30/1895/21 – ZInfV-A, 189/21 – ZDU-1M in 18/23 – ZDU-1O).

Stopnja skladnost

Spletna stran jssmol.si dosega raven dostopnosti AA smernic za načrtovanje spletnih vsebin Web Content Accessibility Guidelines WCAG 2.0.


Funkcije dostopnosti

  • Spletna stran ima razumljivo in konsistentno strukturo in navigacijo.
  • Spletna stran je pregledana in urejena tako, da ustreza zahtevam različnih naprav.
  • Spletno stran je mogoče uporabljati brez uporabe miške.
  • Razen manjših izjem so kontrasti na spletni strani primerni.
  • Elementom na strani so dodani fokus elementi.
  • Urejen je zemljevid strani (sitemap)
  • Vsem slikovnim materialom je omogočen vpis alternativnega besedila.
  • Spletni obrazci so dostopni.
  • Spletna stran je razen manjših izjem optimizirana za bralnike.


Povratne informacije

Spletno mesto želimo čim bolj približati uporabnikom. V primeru težav pri dostopu do katerih koli vsebin ali informacij na tem spletnem mestu ali, če imate povratne informacije oziroma predloge izboljšav, nas kontaktirajte na jss.mol@ljubljana.si

Obvestila o primerih neskladnosti, zahtevah po informacijah ter vsebini, ki ne spada na področje uporabe Direktive sprejemamo na elektronski naslov jss.mol@ljubljana.si.

 

Izvršilni postopek

V primeru, da ugotovite odstopanja od določil Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko podate prijavo Inšpektoratu za informacijsko družbo po navadni ali elektronski pošti na naslov:

MINISTRSTVO ZA DIGITALNO PREOBRAZBO
Inšpektorat Republike Slovenije za informacijsko družbo
Davčna ulica 1
1000 Ljubljana
T: 01 555 58 48
E: gp.ijs@gov.si

Potrebujete pomoč?

Ker so številna vaša vprašanja, ki nam jih zastavljate, enaka ali podobna, vas vabimo, da si ogledate seznam najpogosteje zastavljenih vprašanj in odgovorov. Vprašanja smo razdelili v sklope po dejavnostih. V kolikor odgovora ne najdete, nas lahko kontaktirate ali nam pošljete vprašanje preko e-obrazca.


Ogled vseh tem pomoči