X

Podrobnosti projekta

JSS MOL nove stanovanjske enote zagotavlja tudi z razvojem in izvedbo lastnih projektov (energetske sanacije, rekonstrukcije, novogradnje).

Zvezna ulica

V teku

Galerija

Predvideno leto izgradnje: 2026

Število stanovanjskih enot: 87


Opis projekta

Na območju med Zvezno in Kavčičevo ulico v Zeleni jami, na zemljišču s površino 9.745 m², poteka gradnja stanovanjske soseske Zvezna ulica. Projekt obsega izgradnjo 87 neprofitnih najemnih stanovanjskih enot.

Predvideni so 4 stolpiči (etažnost P+3+2T) in skupna podzemna garaža, kar bo zaključilo stavbni kare med cestami. V enem od objektov bo skupni prostor z mini kuhinjo in sanitarijami, ki bo namenjen druženju stanovalcev.

Med novozgrajeno stanovanjsko sosesko in obstoječo stanovanjsko pozidavo ob Pokopališki ulici bomo uredili javni park, tako da bo na območju kar 2.420 m² otroških igrišč in 1.660 m² rekreacijskih površin. Za izboljšanje kakovosti zraka, zmanjšanje toplotnega učinka in ustvarjanje prijetnega ter estetsko privlačnega okolja bomo zasadili 52 dreves.

Arhitekturna rešitev biroja Gužič Trplan arhitekti je bila izbrana na javnem natečaju leta 2019. V letu 2021 je bil sprejet OPPN, gradbeno dovoljenje pa je bilo izdano dne 12.9.2022.

Na javnem razpisu za izvedbo gradbeno obrtniških del je bil decembra 2023 izbran najugodnejši ponudnik, podjetje DEMA PLUS d.o.o., ki je z gradnjo začel januarja 2024. Do junija tega leta je izvajalec zaključil betoniranje podzemnega dela soseske in začel z izvedbo gradbeno obrtniških del nadzemnega dela stanovanjske soseske Zvezna ulica.

Zaključek gradnje in vselitev uporabnikov sta predvidena v začetku leta 2026.

 

Lokacija projekta


Več o projektu (pdf)


Potrebujete pomoč?

Ker so številna vaša vprašanja, ki nam jih zastavljate, enaka ali podobna, vas vabimo, da si ogledate seznam najpogosteje zastavljenih vprašanj in odgovorov. Vprašanja smo razdelili v sklope po dejavnostih. V kolikor odgovora ne najdete, nas lahko kontaktirate ali nam pošljete vprašanje preko e-obrazca.


Ogled vseh tem pomoči