X

NATEČAJ ZA STANOVANJSKO SOSESKO LITIJSKA - PESARSKA

ROK: 1. 07. 2020 do 23:59 ure

ZAKLJUČEN: 1. 07. 2020

True

Datum objave:

JSS MOL je 14.2.2020  razpisal javni urbanistični arhitekturni natečaj za izbiro strokovno najprimernejše rešitve za novo stanovanjsko sosesko v Ljubljani ob križišču Litijske s Pesarsko cesto. Ocenjevalna komisija je na sejah pregledovala in ocenila osem pravočasno prispelih natečajnih elaboratov. Za strokovno najprimernejšo urbanistično in arhitekturno rešitev je bil 22.6.2020 izbran arhitekturni biro NAVA ARHITEKTI d.o.o. Izmed prispelih natečajih elaboratov njihov elaborat predstavlja najbolj kakovostno rešitev, ki ponuja delno odprt stanovanjski kare z osrednjim poljavnim prostorom, javnim trgom ob križišču cest in aktivnim pritličjem na Pesarsko ulico. Predvidenih je 95 neprofitnih najemnih stanovanj, javni program v pritličju ob Pesarski cesti, podzemna garaža, zunanja in prometna ureditev ter gradnja komunalne infrastrukture. Etažnost objektov bo pritličje in tri nadstropja. V sklopu soseske bosta tudi dve stanovanjski enoti, namenjeni sobivanju starejših, v vsaki enoti pa so umeščene po štiri samostojne sobe z lastnimi sanitarijami.

Podeljeni sta bili še druga in tretja nagrada ter tri priznanja, dva natečajna elaborata pa sta prejela odškodnino. Otvoritev razstave vseh natečajnih elaboratov bo v sredo 1.7.2020 ob 15. uri v pritlični dvorani stavbe JSS MOL.Priloge v razpisu (dokumenti, slike)


Galerija

Nazaj

Potrebujete pomoč?

Ker so številna vaša vprašanja, ki nam jih zastavljate, enaka ali podobna, vas vabimo, da si ogledate seznam najpogosteje zastavljenih vprašanj in odgovorov. Vprašanja smo razdelili v sklope po dejavnostih. V kolikor odgovora ne najdete, nas lahko kontaktirate ali nam pošljete vprašanje preko e-obrazca.


Ogled vseh tem pomoči