X

Podrobnosti projekta

JSS MOL nove stanovanjske enote zagotavlja tudi z razvojem in izvedbo lastnih projektov (energetske sanacije, rekonstrukcije, novogradnje).

Rakova jelša II

Zaključeno

Galerija

Leto izgradnje: 2023

Število stanovanjskih enot: 156


Opis projekta

JSS MOL je v mesecu maju 2023 zaključil gradnjo stanovanjske soseske Rakova jelša II, s pripadajočo komunalno, prometno in zunanjo ureditvijo. Stanovanjsko sosesko sestavlja pet večstanovanjskih stavb s skupaj 156 neprofitnimi najemnimi stanovanjskimi enotami in samostojna pritlična večnamenska stavba s prostori lokalne skupnosti, dvema poslovnima prostoroma in novo transformatorsko postajo (investitor Elektro Ljubljana d.d.). Večstanovanjske stavbe so podolgovate zasnove, etažnosti P+2N, z ravno ozelenjeno streho,  in so umeščene v prostor tako, da jih povezuje velika zelena površina in več tlakovanih dvoriščh za igro in druženje. Ob Poti na Rakovo jelšo je urejen trg, ki predstavlja skupni zunanji prostor za druženje stanovalcev tako nove soseske kot stanovalcev ožjega območja ob Poti na Rakovo jelšo in dogodke na prostem. Dostopi do novih stavb so organizirani preko dveh cestnih priključkov. Ob vsaki od dostopnih ulic (Kusoldovi in Poti na Rakovo jelšo) je urejen drevored in parkirna mesta. Investicija JSS MOL je bila sofinancirana s posojiloma Stanovanjskega sklada RS, javnega sklada in SID - Slovenske izvozne in razvojne banke, d.d., Ljubljana.

Več o samem projektu si lahko ogledate v prilogi RAKOVA JELŠA II

Lokacija projekta


Več o projektu (pdf)


Potrebujete pomoč?

Ker so številna vaša vprašanja, ki nam jih zastavljate, enaka ali podobna, vas vabimo, da si ogledate seznam najpogosteje zastavljenih vprašanj in odgovorov. Vprašanja smo razdelili v sklope po dejavnostih. V kolikor odgovora ne najdete, nas lahko kontaktirate ali nam pošljete vprašanje preko e-obrazca.


Ogled vseh tem pomoči